Faq

Q?

Ποια είναι η Πολιτική Κρατήσεων & Ακυρώσεων στο ξενοδοχείο Ninemia

A.

Σε περίπτωση  lockdown  λόγω Covid-19, οι προκαταβολές μεταφέρονται για 6 μήνες
Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, ισχύει κανονικά η πολιτική ακυρώσεων του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με το "Δίκτυο Ευρωπαϊκών Κέντρων Καταναλωτών – ECC-Net" τα μέτρα που ανακοινώθηκαν κατά την περίοδο του lockdown, δεν αφορούν κρατήσεις που έγιναν μετά τον χαρακτηρισμό της εξάπλωσης της νόσου COVID-19, ως πανδημίας, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (11 Μαρτίου 2020), δεδομένου ότι οι επιπτώσεις της πανδημίας στα ταξίδια, δε θα μπορούσαν πλέον να θεωρηθούν απρόβλεπτες ή μη αναμενόμενες. Για κρατήσεις μετά, την ημερομηνία αυτή, ισχύουν οι πολιτικές του εκάστοτε καταλύματος. (https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/consumers/resolve-your-consumer-complaint/european-consumer-centres-network-ecc-net/faq-cancellations-individually-booked-accommodations-car-rental-and-events-due-covid-19_el)

Για την κράτηση ενός δωματίου στο Ξενοδοχείο Νηνεμία, απαιτείται προκαταβολή, με κατάθεση ή χρέωση πιστωτικής κάρτας, ποσού 50% περίπου της συνολικής αξίας της κράτησης, εντός δύο (2) ημερών από την ήμερα της κράτησης.
Η προκαταβολή δεν μπορεί να είναι μικρότερη της αξίας μιας (1) διανυκτέρευσης.

Για κρατήσεις 3 και άνω δωματίων απαιτείται προεξόφληση 23 ήμερες πριν την άφιξη

Ακυρωτικά χρεώνονται:
Για ακύρωση 3-0 ημέρες προ της  άφιξης, 100% του ποσού της συνολικής κράτησης
Για ακύρωση 21-4 μέρες πριν την άφιξη, το ποσό της προκαταβολής,
Για ακύρωση 59-22μέρες, πριν την άφιξη, Μεταφορά της προκαταβολής για 3 μήνες βάση διαθεσιμότητας. (Επαναλαμβανόμενες μεταφορές δε γίνονται δεκτές).
Για ακύρωση περισσότερες από 60 μέρες πριν την άφιξη,  δε χρεώνονται ακυρωτικά

ΣΕ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ πριν από την καθορισμένη ημερομηνία, καταβάλλεται το 50% του κόστους, των ημερών που δεν έγινε χρήση του καταλύματος.
Σύμφωνα με την Απόφαση 503007/1976 (ΦΕΚ 166) "Περί κανονισμού σχέσεων ξενοδόχων και πελατών αυτών"

Οι τιμές  των προσφορών δε μεταφέρονται και δε συμψηφίζονται.
Οι προκαταβολές δε συμψηφίζονται μεταξύ φιλικών οικογενειών που έκαναν μαζί κράτηση και ακυρώθηκε το ένα δωμάτιο.

Q?

Ποιά είναι τα μέτρα που ισχύουν, αυτή την περίοδο, για την αποφυγή της διασποράς της Covid-19 ;

A.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν μέτρα τα οποία εφαρμόζονται κυβερνητικά. Ακόμα και στην περίπτωση που κάποιος επισκέπτης είναι θετικός προτού της άφιξης του, το κράτος δεν απαγορεύει τη μετακίνηση και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να απαγορέψουν σε κάποιον την πρόσβαση στο χώρο τους.
Παρόλα αυτά εμείς τηρούμε κάποια αυστηρά πρωτόκολλα για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια όλων μας, ακόμα και σε περίπτωση κρούσματος εντός του ξενοδοχείου.

  • Γενικές πληροφορίες: To ξενοδοχείο διαθέτει 6 σπιτάκια με μέγιστη δυνατότητα φιλοξενίας έως 7 οικογένειες. Είναι διαμορφωμένο ως bungalows χωρίς διαδρόμους ή μεγάλους κοινόχρηστους χώρους από τους οποίους οι διαμένοντες πρέπει να περάσουν. Ο εξωτερικός χώρος είναι γιγάντιος και μόνο αν το επιδιώξει κάποιος θα έρθει σε κοντινή επαφή με άλλο διαμένοντα.
  • Καθαριότητα: To check out γίνεται στις 11:00 και το check in στις 15:00 το διάστημα αυτό μας επιτρέπει να κάνουμε πλήρη αερισμό, καθαρισμό, και ξανά αερισμό ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες να υπάρξει μεταφορά του ιού. Ταυτόχρονα χρησιμοποιούμε ειδικές λάμπες UV για την πλήρη απολύμανση όλων των επιφανειών εξασφαλίζοντας ένα ακόμα μεγαλύτερο επίπεδο ασφάλειας.
  • Προσωπικό: Όλη η ομάδα μας κάνει εβδομαδιαία Rapid τεστ, χρησιμοποιούμε πάντα μάσκες και τηρούμε αυστηρά τα μέτρα προστασίας.
  • Πρωινό: Το ξενοδοχείο διαθέτει 3 ξεχωριστές αίθουσες στις οποίες οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν το πρωινό τους, μία από τις οποίες διαθέτει απολυμαντικά μηχανήματα αέρα. Δίνοντας τη δυνατότητα να απομονωθεί κάποια οικογένεια αν το θελήσει ή να περιορίσουμε πλήρως την επαφή που θα έχει κάποιο κρούσμα με τους υπόλοιπους επισκέπτες. Επιπροσθέτως, οι επισκέπτες μας είναι ελεύθεροι να πάρουν το πρωινό τους και στο δωμάτιο.
  • Μάσκες & Μ.Α.Π: Το κράτος δεν υποχρεώνει τη χρήση μασκών αυτή τη στιγμή όμως εμείς πάντα παροτρύνουμε τους επισκέπτες μας να τηρούν την πρακτική αυτή για την ασφάλεια όλων μας και ιδιαίτερα των παιδιών.
  • Δραστηριότητες: Οι οργανωμένες δραστηριότητες παίρνουν μέρος στην ύπαιθρο, και είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να μηδενίζουμε τις πιθανότητες επαφής μεταξύ των επισκεπτών μας εφόσον το επιθυμούν.Οι χειριστές μας είναι εκπαιδευμένοι και πάντα σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε περιστατικό.

 

Q?

Μπορούν κατά την διαμονή μας, να μας επισκεφθούν κάποιοι φίλοι μας για καφέ; Μπορεί κάποιος εξωτερικός επισκέπτης έναντι κάποιου αντιτίμου να χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου;

A.

Οι εγκαταστάσεις  του ξενοδοχείου είναι για την αποκλειστική χρήση των διαμενόντων, εξωτερικοί επισκέπτες μπορούν να επισκεφτούν μόνο το «The Newton Park»  κατά το ωράριο λειτουργίας του

Q?

Υπάρχει δυνατότητα για παρκοκρέβατο;

A.

Διαθέτουμε παρκοκρέβατα χωρίς χρέωση

Q?

Υπάρχει δυνατότητα για παιδικό καρεκλάκι φαγητού;

A.

Διαθέτουμε  χωρίς χρέωση  παιδικά καρεκλάκια φαγητού

Q?

Υπάρχει δυνατότητα για πλαϊνό κάγκελο στο παιδικό κρεβάτι ;

A.

Διαθέτουμε πλαϊνό κάγκελο χωρίς χρέωση

Q?

Το ξενοδοχείο δέχεται κατοικίδια;

A.

Κατοικίδια δε γίνονται δεκτά κατόπιν επανειλημμένων αιτημάτων, αρκετών επισκεπτών.

Q?

Πως είναι ο καιρός στο Καρπενήσι;

A.

Συχνά αναφέρεται το Καρπενήσι ως η Ελβετία της Ελλάδας,και έχουμε και παρόμοιο καιρό. Βρισκόμαστε σε υψόμετρο 720 μέτρων στην κοιλάδα της Ποταμιάς και το κλίμα εδώ είναι ηπειρωτικό. Κανονικές θερμοκρασίες την ημέρα και ψυχρότερο το βράδυ. Ολες τις εποχές έχουμε δροσιά το βραδάκι, γι αυτό προμηθευτείτε τα απαραίτητα ζεστά ρούχα για τα παιδιά και προαιρετικά γαλοτσάκια για την πρωινή υγρασία στο γκαζόν.

Q?

Το ξενοδοχείο διαθέτει πισίνα;

A.

Το ξενοδοχείο μας διαθέτει αμέτρητες δραστηριότητες για να σας απασχολήσει ευχάριστα, αλλά δεν έχει πισίνα.

Q?

Παρέχεται εσείς έμπειρο οδηγό- συνοδό για την διάσχιση φαραγγιών;

A.

Το ξενοδοχείο μας συνεργάζεται με οργανωμένα γραφεία παροχής εναλλακτικών δραστηριοτήτων

Q?

Ποιους μήνες λειτουργεί το ξενοδοχείο ;

A.

Το Ξενοδοχείο λειτουργεί όλο τον χρόνο

Q?

Ποια είναι η καλύτερη εποχή να ταξιδέψει κανείς στο Καρπενήσι;

A.

Το Καρπενήσι είναι υπέροχο όλες τις εποχές του χρόνου. Την Άνοιξη και το Φθινόπωρο  οι θερμοκρασίες είναι πιο ήπιες. Το Χειμώνα τα τοπία είναι υπέροχα ειδικότερα όταν τα σκεπάζει το χιόνι. Το αναμμένο τζάκι χαρίζει μια θαλπωρή και ηρεμεί το σώμα και την ψυχή. Το καλοκαίρι η δροσιά είναι αυτό που χαρακτηρίζει την περιοχή και το καταπράσινο τοπίο με τα κρυστάλλινα νερά του.

Q?

Μπορεί το ξενοδοχείο να οργανώσει την μεταφορά μου από και προς το αεροδρόμιο

A.

Μπορούμε να οργανώσουμε την μεταφορά σας μεσω συνεργατών μας. Παρακαλώ επικοινωνήστε με το info@ninemia.gr  για περισσότερες πληροφορίες

Q?

Παρέχεται δωρεάν WI-FI;

A.

Ναι το ξενοδοχείο μας παρέχει δωρεάν WI-FI στα δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους

Q?

Τι είναι οι τιμές non refundable”;

A.

Οι τιμές Non Refundable ή Μη Επιστρέψιμες τιμές, είναι χαμηλότερες από τις κανονικές τιμές και θεωρούνται τιμές προσφοράς. Για να έχετε την εκπτωτική τους τιμή, θα πρέπει να αποδεχτείτε ότι για να τις επιλέξετε θα πρέπει να πληρώσετε, όλο το ποσό της κράτησης άμεσα και σε περίπτωση ακύρωσης, δεν έχετε το δικαίωμα επιστροφής των χρημάτων σας.
Αν δεν αποδέχεστε τους όρους αυτούς, επιλέξτε κανονικές τιμές κράτησης και διαβάστε τους ειδικούς όρους που ισχύουν στις κανονικές τιμές πριν αποδεχτείτε την κράτηση.

Q?

Μπορείτε να μας βοηθήσετε να οργανώσουμε η να οργανώσετε εκδρομές η δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή;

A.

Μπορείτε να το ζητήσετε είτε κατά την διάρκεια της κράτησης τηλεφωνικά, είτε με συνεννόηση στην ρεσεψιόν κατά την άφιξη σας

Q?

Τι Πιστωτικές κάρτες δέχεστε ;

A.

Master Card & Visa Card

Q?

Τι ώρες σερβίρεται το πρωινό ;

A.

Το πρωινό σερβίρεται στην κεντρική αίθουσα,  από τις 08:30 πμ. έως τις 10:30πμ.

Q?

Έχει το ξενοδοχείο room service;

A.

Το ξενοδοχείο μας δεν παρέχει υπηρεσίες room service.

Q?

Τι ώρα είναι το Check out και το check in

A.

Το  Check out είναι στις  11:00 , & Το check in είναι μετά τις 14:00

Q?

Τι Δυναμικότητα έχει το ξενοδοχείο;

A.

Η Δυναμικότητα μας είναι 6 καταλύματα, διαφορετικής χωρητικότητας  το καθένα .