Σχεδιάσαμε και φτιάξαμε ένα ολοκαίνουργιο τρενάκι!

Ολοκαίνουργιο τρενάκι με τρία βαγόνια δυο κλειστά  και ένα κάμπριο !

Αποκλειστικά φτιαγμένο από εμάς με γνώμονα τις ανάγκες των επισκεπτών μας, το σχέδιο βασίστηκε στο αγαπημένο βαγόνι των παιδιών στο προηγούμενο τρένο και η μηχανή είναι βασισμένη στα πολυαγαπημένα πυροσβεστικά οχήματα!

Είναι ένα από τα αγαπημένα μας project αφού μας επέτρεψε να ακολουθήσουμε και την αισθητική μας αλλά και τη δημιουργικότητας μας για να προσθέσουμε ένα τραίνο στολίδι στο συγκρότημα!

Οι Αμερικανοί παιδίατροι, σε σύστασή τους που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Pediatrics» της Ακαδημίας τους, επισημαίνουν ότι τα παλιά καλά παιγνίδια, όπως κούκλες, τρενάκια, αυτοκινητάκια, τουβλάκια, μπογιές, βιβλία κ.α. δίνουν συνήθως στα μικρά παιδιά περισσότερη ελευθερία να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους, να ενισχύσουν τη δημιουργικότητά τους, να εξασκήσουν τις ικανότητές τους στην επίλυση προβλημάτων και να μάθουν να αλληλεπιδρούν με τους άλλους γύρω τους.


Τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχει παρατηρηθεί διεθνώς μια σημαντική αλλαγή στις αντιλήψεις των γονιών για τα παιγνίδια των παιδιών τους, θεωρώντας αναγκαίο να τους δώσουν από πολύ νωρίς το «βάπτισμα» της σύγχρονης τεχνολογίας. Αυτό έχει ως συνέπεια να κερδίζουν συνεχώς έδαφος τα ηλεκτρονικά παιγνίδια και τα εικονικά, χωρίς δηλαδή φυσική υπόσταση, από βιντεοπαιγνίδια σε κινητές συσκευές έως ψηφιακά ζωάκια που λένε ιστορίες (αντί για τους ίδιους τους γονείς…)

Εμείς στη ¨Νηνεμία¨ εξ αρχής δώσαμε στα παιδιά ερεθίσματα για να αναπτύξουν την φαντασία τους και να αλληλοεπιδράσουν με τα άλλα παιδιά και υπηρετώντας πιστά τις θέσεις αυτές.

Έτσι έχουμε μια φρέσκια προσέγγιση για το τρενάκι  

Μεγαλώνουν οι οικογένειες στην Νηνεμία, τα παιδιά τους αρέσει να είναι αρκετά μαζί και οι αμαξοστοιχίες  να είναι πολλές, νοιώθουν ότι βρίσκονται σε πραγματικό  τρένο.
Και εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε τα παιδιά σας ευτυχισμένα!  Μην το χάσετε…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *